בעיות התנהגות והפרעות קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

05/01/2013 | 20:39 | מאת: יעל

שלום, ילדתי בת ה7.5 אובחנה עם קשב וריכוז במבחן טובה בלבד לילדה קשיים שאיני יודעת אם קשורים להפרעות קשב או קשורים לבעיות רגשיות אחרות. הקשיים הם: עקשנות קושי בדחיית סיפוקים קשיים בויסות הרגשי- כששמחה שמחה מאוד . מרבה לכעוס,לבכות. קושי מוטורי קל - מוטוריקה עדינה וגם גסה. קושי באירגון- כתב מבולגן מחברות חסרות סדר. קשיים חברתיים. המורה מציינת שמדובר בילדה פיכחית שאינה ממשת את הפוטנציאל שלה. לומדת בכיתה רגילה אשמח להתיחסותך ולהמלצות שלך מה ניתן לעשות כדי לעזור לילדה. ואלו איבחונים עלי לעשות ? יש לציין שכרגע אינה מטופלת ברטלין. תודה מראש

יעל שלום, ראשית, אדגיש שוב - מבחן TOVA אינו אבחון של הפרעת קשב ורכוז, אלא בדיקת עזר שהיא חלק מהאבחון, ובמרבית המקרים אין בה כלל צורך. שנית, חלק מהתסמינים אותם את מתארת מתאימים להפרעת קשב ורכוז - כמו למשל קושי בדחיית ספוקים וקושי בארגון. קשיים אחרים, כמו קשיים חברתיים יכולים להיות תולדה של הפרעת הקשב והרכוז. קבוצה שלישית של קשיים, כמו קשיים במוטוריקה העדינה והגסה, אינם חלק מהפרעת קשב ורכוז, אך שכיחותם גבוהה יותר בבקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. חשוב להדגיש, שבד"כ, בניסף להפרעת הקשב והרכוז יש קשיים נוספים. שלישית, הפרעת קשב ורכוז, וגם הקשיים האחרים שתארת, אינם קשורים לפקחות או חוכמה, ולכן בהחלט יכול להיות שבתך פקחית וחכמה, ואולי אף יותר מכך. מה לעשות? יש לבצע אבחון של הפרעת קשב ורכוז - אותו מבצעים אצל פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופא ילדים שעבר הכשרה מתאימה ("רופא קשב"), ומטפלים בהפרעות העולות במהלך האבחון. אם צריך מטפלים תרופתית, פסיכולגית, דידקטית, חנוכית וכו'. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים