ריספונד

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

16/11/2012 | 03:35 | מאת: ינאי

לילה טוב ושבוע עם מלא בשורות טובות! בני בן ה5 וחצי מוגדר כpdd עונה לכל הקריטריונים,חסר שפה. בגן התלוננו על אלימות וחוסר בלימוד וחייב פתרון. הלכנו לנירולוג והוא רשם לבני ריספונד ,להתחיל בחצי ולאחר שבוע שלם. האם ילד בגילו יכול לקבל מנה כזאת ? האם כלל מומלץ לתת את זה לילד שלא קיבל בחייו תרופות? מחיפושים בגוגל הבנתי שהכדור בא ככדור משנה לכדורים אחרים ורק במקרים נדרים מקבלים אותו ככדור ראשי... מה זה אומר לגבי בני? למה הנירולוג לא הציע לנו קודם רטלין?

ינאי שלום, אקדים ואומר שהטפול של הנוירולוג נשמע מתאים. שנית, השאלה אינה קשורה לפורום (הפרעות קשב ורכוז בילדים), ולכן אענה בקצרה. למען שאר הקוראים אבהיר ש-PDD (שהן ראשי-תיבות של Pervasive Developemental Disorder - הפרעה התפתחותית נרחבת) הינה הפרעה מהספקטרום האוטיסיטי. בהפרעות אלו יש שכיחות גבוהה של הפרעת קשב ורכוז, ושל הפרעות התנהגות. ממה שרשמת כלל לא ברור שיש אבחנה של הפרעת קשב ורכוז, ולכן אין מקום, לפחות כעת, לטפול ב-Ritalin. Rispond הינה תרופה המותווית לטפול בהפרעת התנהגות, והשמוש בה בילדים הלוקים ב-PDD הוא רב. בהחלט מקובל לטפל ב-Rispond כתרופה בודדת, ולא כתרופה משנית. בקצור, כפי שאמרתי בפתיח, נראה שהנוירולוג נתן את הטפול המומלץ. בכל מקרה, אם יש שאלות, אני מציע לחזור ולהוועץ בו. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

19/11/2012 | 21:08 | מאת: ינאי

תודה רבה לך. חוות דעת נוספת תמיד מרגיעה.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים