החלפת כדור

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

06/11/2012 | 07:05 | מאת: יעקב

בוקר טוב מדובר בילד בן 9 שוקל 24 ק"ג שאובחן עם בעיות קשב וריכוז ואף בעיות התנהגות והתפרצויות לעיתים,לוקח כרגע ריטלין LA20 לפי המורה בבית הספר משפיע רק עד השעה 1200-1230 קיבלנו המלצה להחליף ל אמפטמין-אדרל 10 מ"ג ובהדרגה לעלות ל 20 מ"ג האם יש הבדל משמעותי בין הכדורים והאם יש סיכונים רבים יותר לכדור האדרל מאשר לכדור הריטלין תודה יעקב

יעקב שלום, Ritalin ו-Adderall הינן שתי תרופות מאותה משפחה - משפחת הסטימולנטים. שתי התרופות, באופן סטטיסטי, יעילות באותה מידה, וגורמות לאותן תופעות לואי. באופן אישי, אצל ילד מסויים, תרופה אחת עשויה להיות טובה יותר מתרופה אחרת, הן בכך שתשפיע טוב יותר, והן בכך שתגרום לפחות תופעות לואי. ממליץ לחזור ולהוועץ ברופא המטפל. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים