בעיות התנהגות ומשמעת אצל ילד שסובל מהפרעת היפראטיב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

31/10/2012 | 10:25 | מאת: אושרת גיגי

רציתי לשאול איך אפשר לטפל בבעיה אצל הבן שלי שהולכת ומחמירה בקטע של בעיות התנהגות(למשל הוא זרק אבן על מורה שלו וכמעט פתח לה את הראש) הוא סה"כ בן 8 אבל עם בעיות רציניות של קשב וריכוז וחוסר גבולות וכוי אשמח אם תוכלו לעזור לנו לטפל בבעיה הוא כרגע לוקח קונצרטה 27 מ"ג וזה לפחות קצתעוזר כי לפני זה הוא היה עם ריטלין 10 מ"ג ולא הזיז לו בכלל. אשמח אםתוכלו לעזור הן מבחינת הצעות תזונה נכונה מה אפשר לתת לו לאכול וגם אם תוכלו להפנותאותנו ליעוץ מקצועי באיזור מגורינו ולא יקר מכיון שאנחנו מתקימים עעם הכנסה מינימלית ואין באפשרותנו יכולת כספית גבוהה לשלם למומחים תודה מראש.מספר הטלפון שלנו הוא:0548490638(זה כשר ולא מקבל הודעות SMS)

02/11/2012 | 23:08 | מאת: ד"ר ברנע ארז

גב' גיגי שלום, לפי התאור, נראה שבנך לוקה בהפרעת קשב ורכוז והפרעת התנהגות, ושתי הבעיות דורשות טפול. ראשית, מומלץ לפנות לרופא המטפל, ולבדוק עמו אם הטפול התרופתי מספיק. טפול ש-"קצת עוזר" אינו מספיק. שנית, מומלץ לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער, ולקבל טפול בהפרעת ההתנהגות. לגבי טפול פסיכולוגי, הטפול המומלץ הוא קודם כל הדרכת הורים, ובהמשך אולי טפול קוגניטיבי התנהגותי לילד. בנוגע לטפול פסיכולוגי שאינו יקר, רצוי לברר בשלושה מקומות - קופת החולים, השרות הפסיכולוגי החנוכי ברשות המקומית ובמרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות באוזר מגוריכם. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

03/11/2012 | 21:50 | מאת: אושרת גיגי

תודה רבה עזרתם לנו מאוד

10/11/2012 | 20:21 | מאת: כרמי

בקשר לבעיית המינון- כדאי ללכת לרופא להתייעץ על שינוי מינון או החלפת התרופה. ממליצה לך לשלב לו בטיפול התרופתי זום. זה תוסף של טבע שעוזר להפרעות קשב וריכוז ויוכל לחזק את הטיפול התרופתי ובנוסף, הוא יעיל מאוד במקרים של היפראקטיביות ואימפולסיביות. הילדה שלי חסרת סבלנות והיתה מפריעה הרבה בשיעור והתחלנו לה זום לפני חודשיים בערך, בנוסף לטיפול התרופתי והתגובות מבית הספר ממש השתנו לטובה בתקופה האחרונה. אומרים שהיא הרבה יותר רגועה וכבר כמעט אין הפרעות בכתה.. בנוגע לעלויות- אני בודקת בסופר פארם או בניו פארם (מוכרים בשניהם) אם יש הנחה וקונה כמה חבילות באותה הקנייה, יותר משתלם.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים