מה עושים? או למי פונים עוד?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/10/2012 | 16:24 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן 9.5 בכיתה ד', ילד חכם ולימודית מצליח מאוד, אך אובחן כי יש לו בעיית קשב וריכוז עם מרכיב אמפולסיבי, מביה"ס שלחו אותנו לטפל בו..טיפלנו בו קבוצתית ואצל פסיכולוגית (והפסיכו' אמרה שזה לא טיפול הנכון אצלה)הנוירולוג רשם לו קונצרטה שעוזרת לריכוז אך לא להתפרצויות שלו...אח"כ טופל בבי"הס בקבוצה של מיומנויות חברתיות ודחיית סיפוקים , כל פעם שיש משהו בבי"ס מזעיקים אותנו ואנו לוקחים אותו הבייתה כבר ארבע שנים, האם זה הגיוני? האם בי"הס לא אמור לטפל בו? האם מקובל כל פעם להביא את ההורים מהעבודה? זה לא נראה לי הגיוני יותר... אני פוחדת שזה יגיע לרמה כזו שיאמרו לנו להוציא אותו מביה"ס, מתי ביה"ס מוציא מהמסגרת הרגילה? האם שולחים ילד כזה לביה"ס מיוחד?אחר?פנימיה?אני מרגישה אבודה בתוך המערכת הזאת שנקראת בי"ס...האם האחריות רק עלינו???אולי לא כולם מתאימים למסגרת של ישיבה כל היום מול שולחן ומורה???מה עושים? הבעייה היא שאנחנו דתיים ואין מסגרת דתית כמו בי"ס פתוח, מרגישה אבודה

מיכל שלום, טפול בהפרעת קשב ורכוז הינו טפול כוללני. משאלתך הבנתי שאין בעיות בלמודים, אך יש בעיות התנהגות ובעיות חברתיות. ראשית, אני ממליץ לפנות לרופא המטפל, ולבדוק איתו אם יש צורך בשנוי או תוספת של טפול תרופתי. שנית, אני ממליץ להפנות את הילד לטפול קבוצתי בקבוצה המיועדת לילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז - בהנחה שלא היה בקבוצה כזו. שלישית, יש לשקול פניה שלכם ההורים להדרכת הורים. רביעית, יש לשקול פני לפסיכיאטר ילדים לצורך הערכת בעיות ההתנהגות, ולשקול תוספת של טפול תרופתי שמטרתו טפול בבעיות ההתנהגות. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

04/11/2012 | 21:36 | מאת: שי

אם יש לילד בעיה של אימפולסיביות והתפרצויות כדאי להתייעץ עם הרופא על טיפול מתאים כחלק מהטיפול התרופתי. הילד שלי שהוא היפר וגם נוטה להתפרץ לפעמים משתמש בזום וזה מאוד עוזר לו לאימפולסיביות והיפראקטיביות. התוסף שאנו משלבים לו כחלק מהטיפול התרופתי נראה כיעיל (לאחר שלושה שבועות) והחלטנו להמשיך איתו כי זה תוסף ולא תרופה והעדפנו לצמצם כמה שניתן תרופות וכימיקלים לילד שלנו והכי חשוב- באמת יש שיפור והילד רגוע יותר וכמעט וכבר אין התפרצויות

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים