בן שלוש ועשרה חודשים - עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

18/09/2012 | 02:05 | מאת: ליז

היי בני בן שלוש ועשרה חודשים, ילד מקסים, נבון, חייכן ומלא שמחת חיים, שובב מאוד. יש לו אחות בת שנתיים וחצי. כאשר הם משחקים יחדיו לעיתים הכל עובר בשלום והם משחקים נהדר יחד או צופים יחד בטלוויזיה, מקשיבים יחד לסיפור והכל נפלא. אך לעיתים קרובות כאשר הם משחקים יחד במשחק חופשי והבת שלי חוטפת לו צעצוע או אם היא לא "מקשיבה" לו במהלך המשחק, הוא ישר מתעצבן וכועס עליה ומרביץ. לרוב אני מתערבת ישר ומסבירה שאסור להרביץ ושינסה להסביר לה אך הוא ישר מתעצבן ומאבד את הסבלנות וכועס נורא ומתחיל להרביץ ולכעוס גם עליי ואומר בלי הפסקה "די אמא די". לרוב אני מניחה לו עד שירגע ( לוקח כמה דקות בערך) ואז הוא בה ומחבק אותי ומנשק אותי מיד ולפעמים אני מאבדת את הסבלנות ואומרת לו שהוא יענש אם ימשיך כך ("לא אקרא לך סיפור היום, לא תרד עם האופניים). אני יודעת שזה לא תקין ואני עובדת על זה. כאשר הוא נמצא לבד הוא מתנהג מאוד יפה, הוא מקשיב וקשוב מאוד. צופה בטלויזיה יפה, מבקש דברים יפה. עובד יפה ביצירה ובציורים (מאבד עניין בציור אחרי עשר דקות עד עשרים דקות). לעיתים קרובות קורה שאני מבקשת שיכנס למקלחת או לשים נעלים כי צריך לצאת לגן בזמן וזאת כאשר הוא צופה בטלויזיה או עסוק במשחק אזי יש את אותה תגובת התפרצות עד שאני כועסת עליו ואז הוא מבין.. כמובן שהכעס בגבולות (מרימה את הקול מעט ומסבירה שאני כועסת מאוד שהוא לא מקשיב). עכשיו נכנס לגן חדש, הוא בן הקטנים והגננת הודיעה לי שהוא מתפרץ על ילדים ומרביץ סתם כך (מנסה למצוא את מקומו בגן לטענת הגננת). כפי שאני מכירה אותו זה בדיוק כמו אחותו , לא מרביץ סתם אלא כי לקחו לו צעצוע או לא שחקו כפי שרצה. (אני לא מצדיקה, מבחינתי זה לא בסדר). איך אני עוזרת לו?????????? בבקשה עזרה

ליז שלום, לא נראה לי ששאלתך קשורה לפורום זה (אינך מתארת תסמינים של הפרעת קשב ורכוז), ולכן אענה בקצרה. תגובות אלימות אצל ילדים בגיל ארבע אינן שכיחות, אם כי אין לקבל אלימות כלפי האחות הצעירה או כלפי ילדים בגן. אם אין בעיה קשה בבית או בגן (ואם יש אז צריך לטפל בה), הטפול המומלץ בגיל זה ובמצבים אלו הנו הדרכת הורים והדרכת הגננת. חשוב ששני ההורים - את ואביו של הילד - יקחו חלק בהדרכת ההורים, וחשוב שיהיה שתוף פעולה מלא עם הגננת. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים