גיל לאיבחון קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

09/09/2012 | 11:11 | מאת: טלי

האם יש גיל בו מאבחנים או מטפלים בהפרעה? האם ילד בן שנתיים ושמונה חודשים יכול להראות סימנים מאפיינים להפרעת קשב וריכוז? יש לי בן שהשינה שלו בלילה לא כ"כ טובה, יש לו הרבה התקפי כעס שבהם הוא מתחיל לזרוק חפצים ולהרביץ. אפילו מתוך שינה הוא מרביץ לי וזה לא מחלום רע. הוא לא אוהב יותר מידי מגע (חיבוקים ונישוקים) יש הרבה דברים שמציקים לו כמו פתק של בגד, מגע של חול וכו'.. הוא לא יודע כמעט לשחק לבד וכל פעם שמשהו לא הולך לו הוא מתחיל לצעוק ולצרוח. השפה שלו דווקא מפותחת יפה. אם הוא אומר משהו אני צריכה לחזור אחריו אחרת הוא מתחיל להתעצבן ולצעוק. למשל אם נוסעים באוטו והוא אומר "השער סגור" ולא עניתי. אני צריכה לחזור אחריו: "נכון אור השער סגור". אני מנסה להשוות אותו לאחיו הגדול ונזכרת בגיל הזה הוא ממש לא היה ככה והיה מאוד עצמאי ורגוע. האם יש טעם לייעוץ?

טלי שלום, בהגדרה, הפרעת קשב ורכוז ניתן לאבחן בגיל שלוש שנים, אך נדיר שהאבחנה נתנת בגיל זה. במקרים הקשים יותר, האבחנה ניתנת בד"כ לא לפני גיל ארבע שנים או ארבע וחצי. פעמים רבות, לאחר האבחון, במבט לאחור, אפשר ליחס התנהגותיות מסויימות להפרעת הקשב והרכוז. הסיבה העיקרית שאין מאבחנים הפרעת קשב ורכוז לפני גיל שלוש שנים היא, שחלק גדול מההתנהגויות - כמו טווח רכוז קצר - הן נורמליות לחלוטין בגיל זה. את מתארת קשיי התנהגות אצל בנך הצעיר. בשלב זה ההתערבות המומלצת הינה הדרכת הורים. אני מציע לפנות לפסיכולוג העוסק בנושא, ולבדוק איתו מה ניתן לעשות כדי לשפר את ההתנהלות בבית. שנה טובה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים