אבחון ראשוני.

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

30/06/2012 | 23:48 | מאת: בת חן

שלום,המורה בבית הספר מבקש שאעשה לילד (בן 13)אבחון קשב וריכוז. רציתי לברר למי יש לפנות בתחילה,והאם זה בסדר קודם לבצע מבחן טובה ורק אח"כ לבצע את האבחון עצמו?אשמח לתשובה מהירה.תודה

בת חן שלום, בדיקת TOVA (או Moxo או CPT או Conners ממוחשב או BRC) הינה בדיקת עזר בלבד, ולא אבחון. ברוב המקרים אין צורך בבידקת עזר זו, ואם המאבחן יהיה סבור שיש צורך, הוא יפנה אתכם לבדיקה. אבחון של הפרעת קשב ורכוז מתבסס על תאור ההיסטוריה של הילד, תאור תפקודו בבית ובביה"ס (לרוב באמצעות שאלונים) ובדיקה של הילד. בקצור, פני לאבחון. אין שום טעם לבצע בדיקת TOVA לפני האבחון. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים