איך מתמודדים עם הפרעת קשב כאשר לא ניתן לקבל ריטלי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

19/04/2012 | 11:23 | מאת: אמא לילד בן 14

שלום רב, אני אמא לנער בן 14 אשר אובחן כ-ADHD כבר מגיל 3. בני נולד חולה בסרטן הכבד ולכן השימוש בתרופות כלשהן מבחינתנו הינו מוגבל ומבוקר. במהלך השנה האחרונה קיבלנו מינון נמוך של ריטלין (20 מ"ג)אולם הדבר גרר תופעות לוואי רבות וקשות כמו, מצמוצים בעיניים, ירידה במשקל (ירד מידה במכנסיים), דופק מהיר, מיגרנות ועוד. חל שיפור קטן בהתנהגותו של הילד והמצב לא היה אופטימלי גם כאדר צרך ריטלין.בהחלטה משותפת עם הנוירולוגית הוחלט להפסיק את השימוש בריטלין ולנסות תוסף כלשהו שהיא המליצה עליו. זה לא עזר בכלל. התוצאות בבית הספר הינן הרסניות. הציון שקיבל בהתנהגות ברבעון שבו לא צרך ריטלין היה לקוי(עם ריטלין הציון היה טעון שיפור), הוא הושעה מבית הספר ואף לא יצא לטיול השנתי. כאשר שוחחנו עמו לגבי המצב, הוא אמר שאין באפשרותו להגיע למצב של התנהגות מרוסנת יותר ללא ריטלין. שזה חזק ממנו. בית הספר לוחץ מאוד להגיע לפתרונות ואף מאיים לא פעם ולא פעמיים כי בתום כיתה ט' לא יעבירו לתיכון עם שאר הילדים. מה עושים????

20/04/2012 | 01:48 | מאת: עליזה

שיטת "עוצמת הרכות" עוזרת מאוד לבעיית קשב וריכוז. שמעתי שבתחילת מאי הם מקיימים סדנה בדיוק בנושא זה. בהצלחה. עליזה

אמא לנער בן 14 שלום, מצבו של בנך יחודי מאד. לא מסרת פרטים על מחלת הכבד שלו, וגם אם היית מוסרת, ספק אם הייתי יודע לענות לך, ללא התיעצות ובדיקה של הספרות הרפואית. לכן, אענה באופן כללי: מומלץ בהחלט להוועץ בגסטרואנטרולוג (הרופא המטפל במחלות כבד) ובאונקולוג (הרופא המטפל בסרטן) המטפלים בנער, כדי לבדוק באלו תרופות אפשר להשתמש. באופן כללי, שוב, יש תרופות נוספות להפרעת קשב ורכוז, חלקן מהמשפחה של Ritlain, וחלקן תרופות ממשפחות אחרות. בכל מקרה, יש בד"כ צורך בעזרה נוספת, לא תרופתית - טפול התנהגותי, עזרה דידקטית וכו'. אני חוזר וממליץ להוועץ ברופאים המטפלים בבנך. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים