קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

30/10/2011 | 16:04 | מאת: חנה

שלום. יש לי בת בכיתה י'. יש לה מאיבחונים קודמים שיש בעיה של קשב ריכוז. היא תלמידה שקטה ובעלת מוטיבציה אך עם קשיים לימודיים. בדיקה אצל ניורולוג לא העלה חד משמעית שיש צורך בשימוש עם רטלין אך המאבחנת אמרה שזה מאוד יכול לעזור לה. אינני יודעת מה לעשות. תודה חנה

חנה שלום, יש מצבים בהם האבחון קשה יותר או שאינו חד משמעי. הדבר יכול לנבוע ממספר גורמים, כמו למשל הפרעה גבולית, מנת משכל קיצונית (פגור שכלי או גאונות), הפרעות נלוות (כמו לקויות למידה קשות או חרדות) וכו'. במקרים כאלו אפשר להשתמש במבחני עזר, כמו TOVA או BRC. מבחנים אלו יכולים לתת מידע נוסף שיכול לעזור באבחנה, ואפשר להשתמש בהם כדי לבחון את השפעתו של ה-Ritalin. אפשר גם לתת טפול נסיוני, ולבחון את תגובת הנערה לתרופה. בכל מקרה, הייתי ממליץ לפנות לרופא המטפל. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים