התקפי זעם

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

22/02/2012 | 08:18 | מאת: ורד

בני בן 11.8, אח לילד בן 8, בן להורים גרושים, שהגרושים נגמרו בטוב. והקשר עם האבא מצויין, בעל הפרעות קשב וריכוז קלות עפ"י מבחן BRC, נירולוג אומר אין צורך בטיפול כרגע, מדובר בתלמיד טוב. עלי לציין שבני סובל מהתקפי זעם, יכול לקלל אותי, מרביץ לאח שלו, ומבקש ממני שאקח אותו לטיפול בנוגע לעצבים הללו זה מפריע לו. סה"כ מדובר בילד רגיש מאוד, ילד טוב, אך ברגע שנכנס להתקף זעם כזה אני פשוט מרחמת עליו. לא קורה כל יום. מה ניתן לעשות? אולי קשור לגיל ההתבגרות? אולי לבעיות קשב?

ורד שלום, התקפי זעם שכיחים בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז, אך אינם נדירים גם בילדים ללא הפרעת קשב ורכוז. אין ספק שהתקפי הזעם דורשים התערבות וטפול, ואני שמח שבנך רוצה בטפול. הטפולים היעילים להתקפי זעם הם הדרכת הורים, טפול פסיכולוגי מסוג קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) לילד, וטפול תרופתי. בד"כ, היעיל ביותר הוא שלוב של הטפולים הנ"ל. אם קיימת הפרעת קשב ורכוז, טפול תרופתי בהפרעת הקשב והרכוז יכול להביא להפחתה נכרת בהתפרצויות הזעם ובעוצמתן. אבקש לציין שמבחן BRC, או כל מבחן ממוחשב אחר, אינו אבחון של הפרעת קשב ורכוז, ואינו מאבחן הפרעה כזו. ראשית, אני ממליץ לפנות לנוירולוג המטפל, ולהוועץ בו שנית. יש להעלות את נושא התקפי הזעם. שנית, יש לשקול התיעצות עם פסיכיאטר ילדים ונוער. מתוך הכרות עם הילד ואיתכם ההורים, יש להתאים את הטפולים המתאימים. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים