טיפול בהפרעת קשב וריכוז במבוגרים - איפה מתחילים?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

04/09/2016 | 17:36 | מאת: אני

נראה די ברור מחיי יום יום שיש בעיה של קשב וריכוז. הוא כיום בן 40 ולא פנה לטיפול ואיבחון בתור ילד (זה לא דבר חדש) אלא עבר בקושי רב את הלימודים. אך זה מפריע גם בחיי היום יום (חוסר תכנון נכון של זמן, שכחה, קושי בסיום משימות וכו') הוא כרגע רוצה לנסות להשלים לימודים אבל יש לו קושי ממשי בלימוד למבחנים ובסוף מתיאש ולא ניגש ודוחה למועד ב' שגם אז לא יצליח להתכונן כראוי, ואם כן ניגש אז יש לא מצליח להתרכז כמו שצריך במבחן. לא יעזור כל מיני פתרונות של הארכת זמן ומבחנים בע"פ גם כל מיני רסקיו לא עזרו, אלא מעוניין כיום כחלק מניסיון להשלים לימודים ולהתקדם בעבודה לנסות לטפל. מאיפה מתחילים ומהם דרכי הטיפול?

אני שלום, כיון שהפורום מיועד לילדים ובני נוער, אענה בקצרה. אבחון של הפרעת קשב ורכוז במבוגרים נעשה ע"י פסיכיאטר מבוגרים, נוירולוג מבוגרים או רופא משפחה שהוכשר לכך (רופא קשב). הדבר יכול להעשות במסגרת צבורית (דרך קופת החולים שלך) או באופן פרטי. אני ממליץ להתחיל ברופא המשפחה שלך, שידע לאן להפנות אותך. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים