שיעורי בית שלא נגמרים

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

24/05/2016 | 21:33 | מאת: ורד לוי

שלום ד"ר ברנע. אני אמא לילד בכיתה ב שכפי הנראה קיימת אצלו בעיית קשב וריכוז . עוד מהגן הגננת ציינה שהוא מתקשה לסיים מטלות ועובד באיטיות. בכיתה אנו חווים את אותה בעייה הוא לא מסיים להעתיק מהלוח ומידי יום אני "רודפת" אחרי השיעורים. המורה ציינה שהוא מוסח בזמן הכתיבה ומסתכל או פשוט בוהה. בבית אני צריכה ל"רדוף" אחריו כדי שבכלל יתיישב . בכל פעם יש בעיה אחרת{הולך לשתות, להביא מחק, לשירותים וכ"ו} אותו הדבר גם בעת הכנת השיעורים, איתמר יכול לשבת ולבהות במחברת. הוא יכול למשוך את שיעורי הבית עד הערב. אם אני יושבת לידו זה הולך טוב יותר אבל עדיין איטי וכן יוצר תלות. אם אני לא בבית הוא פשוט לא יושב להכין. איתמר הוא תלמיד עם ציונים טובים מאוד אבל הבעיה הזו מאוד קשה לי.גם ההתארגנות בבוקר היא איטית מאוד. דבר נוסף שמפריע לי ,הביטחון העצמי שלו למרות שהמורה אומרת שהוא משחק עם חברים והוא מקובל, אני מתקשה לראות זאת ומרגישה שאין הדבר כך. לא מזמינים אותו הרבה אחה"צ גם לו קשה למצוא מבין הילדים בכיתתו את מי להזמין,מה גם שהשיעורים נמשכים עד לשעות הערב ולכן זה כבר לא אפשרי. בתחום הרגשי אני חווה קשיים וזה מתבטא במצבי הרוח. יש לנו תור לרופא להפרעות קשב אבל הוא יכול לאשר את הבעיה. וגם אם ימליץ על רטלין אני מסתייגת. אודה לך אם תייעץ לי איך אפשר להתמודד עם קשיים אלו. וללמד אותו להיות עצמאי ולא תלותי בברכה: אמא עייפה, עצבנית מותשת ומיואשת.

ורד שלום, התאור שמסרת מתאים מאד להפרעת קשב ורכוז ללא היפראקטיביות. אופתע אם תהיה אבחנה אחרת. יתכן שבנוסף יש גם לקות למידה. ניכר שההפרעה של הילד גורמת לסבל עבורו (צריך להכין שעורי בית עד שעות הערב), וסבל עבורך ועבור כל המשפחה. ברור שהילד ואתם זקוקים לעזרה. מומלץ מאד שהילד יעבור אבחון של הפרעת קשב ורכוז, ושאתם ההורים תהיו בהדרכת הורים. אם הרופא המאבחן ימליץ על טפול תרופתי, אני ממליץ שתנסו אותו ותווכחי בעצמך מה השפעתו. לא ציינת מדוע את מסתייגת מטפול תרופתי, אך אני מבקש שתעלי את הנושא בשיחה עם הרופא. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים