היפראקטיביות ואמגה 3 לילד עם רגישות g6pd

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

17/04/2016 | 21:13 | מאת: ציונה

שלום. בני בן 5.5 בגן חובה , מתקשה לשבת בגן ולהשלים משימות עד הסוף. קיים גם קושי חברתי. בחודשיים האחרונים החלטתי לתת אומגה 3 ) 2 כמוסות ליום( . קיים שיפור בהתנהגות, הילד יותר רגוע וממושמע אך החלו מצמוצים בעיניים. לבני רגישות של g6pd, האם אני צריכה להוריד במינון, או להוסיף ויטמין e ?לציין, בימים בהם שוכח לקחת הוא מאוד לא רגוע , האם הטיפול הוא בעל השפעה מידיית?

ציונה שלום, איני בטוח שאני מבין את הקשר בין כל הפרטים. ראשית, לא ברורה לי מהי אבחנתו של הילד. האם עבר אבחון? אם כן מה הן האבחנות? אם לא, רצוי שיעבור אבחון, כדי שנדע במה לטפל. התסמינים שאת מתארת מתאימים להפרעת קשב ורכוז, אך עלולים להיות גם חלק מבעיה אחרת. אם הילד לוקה בהפרעת קשב ורכוז, מומלץ לטפל בטפולים המומלצים לטפול בהפרעה זו. אם לא אובחן, רצוי לבצע אבחון. לא ברור לי מדוע הילד מטופל באומגה 3, ומהי המטרת הטפול. טפול זה אינו יעיל כטפול בהפרעת קשב ורכוז. המצמוצים בעיניים עלולים להיות טיקים תנועתיים, אך עלולים לנבוע גם מסיבה אחרת. בכל מקרה, איני מכיר קשר בין טיקים ואומגה 3, ואיני רואה כיצד ויטמין E קשור לענין. גם העובדה שהילד לוקה בחסר G6PD אינה קשורה לענין, למיטב הבנתי. אני מציע להוועץ ברופא הילדים, שמכיר את הילד. אם רופא הילדים יהיה סבור שיש צורך באבחון, יפנה את הילד לאבחון המתאים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים