ADHD וקשיי הרדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

06/01/2016 | 08:58 | מאת: אתי

ד"ר שלום, הילד של בן 13 אובחן מגיל 4 כ-ADHD. בכיתה א' לקח ריטלין והייתה השפעה לא טובה עליו היה מתוסכל, והמון בכי והתחילו לו טיקים. עברנו לקונצרטה גם ללא הצלחה. אחרי זה הפסיכיאטרית נתנה לנו אדרל התחלנו עם 20 מ"ג. ואח"כ ל 30 מ"ג אדרל. היה טוב כמה שנים של עדנה. שמחנו שהנה סוף סוף . השנה התחיל חטיבת ביניים התלונן על קשיי הרדמות בלילה. ובבית הספר התלוננו שהכדור לא עוזר. הנוירולוג הציע להחליף את הכדור לויואנס 50 מ"ג . תופעות השינה לא פסקו. וגם בית הספר ממשיך להתלונן שהילד לא קשוב לא מחובר. בבית הספר מאיימים לשים אותו בכיתה טיפולית. אני רוצה לציין שהבן שלי מאוד טוב בלימודים. ולהיות בכיתה קטנה זה לימוד יותר איטי ואחר . הילד מקבל גם טיפול פסיכולוגי תומך כל שבועיים. הנוירולוג הציע להביא לו 70 מ"ג ויואנס אז אולי הוא יהיה קשוב יותר. הבעיה שהילד לא ישן ומתוסכל נורא. אנחנו מרגישים שאנו בתוך מעגל שלא יוצאים ממנו. אודה על עזרתך . אתי

אתי שלום, הפרעות שינה הן הפרעות שכיחות בילדים ובני נוער, ושכיחות עוד יותר בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. בנוסף, רוב התרופות בהן משתמשים לטפול בהפרעת קשב ורכוז מפריעות לשינה. ראשית יש לנסות ולהעריך האם הפרעת השינה היא תוצאה של הטפול התרופתי או שאינה קשורה. לעתים יש צורך בהפניה למעבדת שינה כדי להגיע לתשובה סופית. בכל מקרה יש לדאוג לתנאי שינה והרגלי שינה נאותים, שהם הבסיס לכל טפול בהפרעת שינה. התרופה Vyvanse עלולה להיות בעייתית במקרה של בנך, כי היא פועלת 12-13 שעות, ויש סכון גדול יותר שתגרום להפרעה בשינה. אין מנוס מלחזור לנוירולוג, ולהוועץ בו. חשוב שתעלי בפניו את נושא הפרעת השינה. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים