היפראקטיביות ללא בעיית קשב וריכוז?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

16/12/2015 | 03:25 | מאת: מירית

בני בן 6.5 בכתה א, מתפקד עד כה יפה מבחינה לימודית ומתקדם בקריאה, כתיבה, חשבון וכו. נמסר לי שממלא את המשימות היטב וכו. ישנה בעיה של אימפולסיביות רבה וחוסר שקט פיזי בכיתה (קשה לו לחכות, מתפרץ), ובעיקר אימפולסיביות עם ילדים אחרים: מה שגורם לחיכוכים ותלונות מצד ילדים על הצקות, דחיפות וגם מכות מדי פעם. תמיד היה מאד אקטיבי, מדבר הרבה, נוגע בדברים, גם אוהב להשתולל... נקלע למריבות וחיכוכים בבית עם האחים, וממה שראיתי גם עם ילדים אחרים. משתתף בקבוצה לשיפור מיומנויות חברתיות ושם נאמר לנו על ידי המטפלים שיתכן ויש קושי על בסיס נוירולוגי שגורם לו להתנהג בצורה כזו ומקשה על למידת מיומנויות חברתיות. האם יתכן שמדובר בהפרעת קשב וריכוז שבה בולטת ההיפראקטיביות אבל כרגע לא נראה קושי בקשב וריכוז? האם כדאי לגשת לאבחון של נוירולוג? האם זה נכון לומר שכל עוד אין בעיה בלימודים לא יינתן טיפול תרופתי? תודה וסליחה על האריכות

16/12/2015 | 12:07 | מאת: רות

אני לא רופאה רק אמא לילד עם בעיות ADHD. הוא יכול לקבל תרופה גם ללא בעיה של הפרעת קשב , יש לו בעיות של התנהגות / אימפלוסיביות / הצקות וכו' כך שאף אחד לא ימנע ממך קבלת תרופה, שמן הסתם תפתור לו הרבה מן הבעיות שציינת. בהצלחה

מירית שלום, על פניו, התסמינים שאת מתארת מתאימים להפרעת קשב ורכוז. להערכתי, מתקיימים אחד מהשניים - או שהמרכיז העיקרי הוא אכן ההיפראקטיביות והאימפולסיביות, או שהמרכיז של הקשב והרכוז טרם בא לידי בטוי כיון שהדרישות הלמודיות עדיין קלות עבורו. כמו כן, אין זה נכון שהתרופה נתנת רק כאשר יש קושי בלמודים. מטפלים בהפרעת קשב ורכוז, כאשר היא מפריעה, בכל תחום בחיים. לאור התסמינים שתארת, ולאור חוות דעתם של המטפלים בקבוצה למיומנויות חברתיות, אני ממליץ לפנות לאבחון אצל פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופא ילדים שהוכשר לכך. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים