המשך אבחון

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

02/09/2015 | 14:42 | מאת: ענבל

בתי , בת 12 , עברה אבחון פסיכו דידקטי במכון. הפסיכולוגית זיהתה חרדתיות ובעיות רגשיות נוספות, לקויות למידה וסימנים להפרעת קשב. המליצה ללכת לנוירולוג. יועצת בית ספר , המליצה ללכת לפסיכיאטר, כי לדבריה הדוח יותר מקיף (ובנוסף, יש את העניין הרגשי) מה דעתך?

ענבל שלום, אני מצטרף לדעתה של יועצת ביה"ס, אך מטעמים אחרים. כיון שיש חשד להפרעת חרדה, הפרעה בה מטפלים פסיכיאטרים, מומלץ לפנות לאבחון של פסיכיאטר ילדים. "בעיות רגשיות" הוא מונח שאומר הכל ולא כלום, ויש מקום שהמאבחנת תפרט מה כוונתה כשהיא משתמש במונח זה. הקפו של דו"ח אבחון הפרעת קשב ורכוז לא אמור להיות שונה בין נוירולגים לפסיכיאטרים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים