קושי בחשבון

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

20/08/2015 | 00:36 | מאת: יונה

לבתי יש קשיים בחשבון היא לא זוכרת .היא אובחנה כ add אך האם יש לה לקות למידה ומדוע היא שוכחת כמו כן האם יש תרופה על בסיס צמחי כדי שהיא תזכור טוב יותר.

יונה שלום, את מתארת שבתך אובחנה כלוקה בהפרעת קשב ורכוז ללא היפראקטיביות, מגלה קושי בחשבון, ויש קשיים בזכרון. יתכן והקשיים בזכרון מקורם בהפרעת הקשב והרכוז - היא אינה מרוכזת כאשר לומדים את החומר, הדברים לא נרשמים בזכרון, ולכן אין מהיכן להוציאם. יתכן גם שהיא סובלת גם מלקות למידה, המופיעה בשכיחות גבוהה בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. מומלץ לטפל בהפרעת הקשב והרכוז, ולהוועץ במחנכת וביועצת ביה"ס לגבי בצוע אבחון דידקטי. לצערי, אין טפול "טבעי" יעיל, ואם אובחנה הפרעת קשב ורכוז, מומלץ להתחיל גם טפול תרופתי. יום טוב, ד"ר ברנע ארז

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים