ריטלין והפרעות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/01/2012 | 14:43 | מאת: רון

אני סובל מזה 10 שנים מהפרעות שינה מטופלות היטב ע"י נויירולוג לאחר שהורדתי את השימוש בקפאין לאפס בהמלצתו.. כדורי שינה עזרו בזמנו אולם לאחר תקופת מה השפעתם הלכה ודעכה כך שההמלצה להוריד קפאין מהתפריט היתה מוצלחת ביותר עבורי. לפני כשנה אובחנו יחד אני וביתי בת ה-10 כלוקים בהפרעת קשב, בעיה שידעתי שקיימת בי מאז שאני מכיר את עצמי ואף על פי כן לא פגעה בלימודים ובעבודה עד כה אבל הקשתה מאוד את חיי.. הריטלין ארוך הטווח LA ואפילו קצר הטווח עוזרים לי מאוד לתפקד ולהצליח בעבודה בה התקדמתי. ולביתי בלימודים. אבל.. הפרעות השינה חזרו ובגדול. הריטלין קצר הטווח אף הוא גורם הפרעות שינה אם כי מעט פחות מאורוך הטווח. הפסקתם מפסיקה את הפרעות השינה לחלוטין. גם ביתי מתלוננת שקשה לה להרדם. האם כל הסטימולנטים והתרופות להפרעות קשב בעלי פוטנציאל לגרום להפרגות שינה או שיש כאלו שפחות? מה היית מציע? תודה.

רון שלום, נתיר בדוחק את השאלה, בתרוץ שאתה שואל לגבי בתך (זה פורום לילדים). כל התרופות הסטימולנטיות עלולות לגרום לפגיעה בשינה. בהנחה שהפרעת השינה קיימת גם כשהשפעת הכדור אינה חופפת את שעות השינה, אפשר לנסות ולטפל בתרופה שמשך הפעולה שלה קצר יותר או שמנון נמוך יותר. כיון שתופעות לואי אינן שוות אצל כולם, יש מקום לנסות תרופה סטימולנטית אחרת, כמו Adderall. אם לא יהיה שפור אפשר לנסות טפול בתרופה לא סטימולנטית, כמו Strattera. כמו תמיד, מומלץ להתייעץ עם הרופא שהמליץ על Ritalin. הוא מכיר אותך היטב, וידע לבחור את הפתרון שנכון עבורך. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים