מה עוד אפשר לעשות?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

06/08/2015 | 14:31 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בני בן 9 מאובחן ע"י ניורולוגית כבעל הפרעת קשב וריכוז (לא ממש מפתיע היות ואני ובן זוגי סובלים מכך גם כן). לפני כשנה התחלנו רטלין וכך עברנו את השנה יחסית בשקט עד לסוף השנה, מאז אנחנו חווים ריגרסיה מאוד חזקה בהתנהגות שלו ונוסף לאימפולסביות אנו מגלים אלימות מילולית ופיזית שמחריפה עם הזמן. חשוב לי לציין שאחיו שקטן ממנו בשנה, מגלה לאחרונה כי הוא סובל מאוד מההשפעות החברתיות של התנהגות אחיו בבית הספר ובכלל. לאחרונה דרשתי מרופא הילדים הפנייה לרכיבה טיפולית בנסיון לחזק את הילד אך יש צורך בהפנייה נוספת פרו רפואית ולצערי לא נצליח להשיגה לפני תחילת הלימודים. מה עוד אפשר לעשות כדי לעזור לשני הילדים ולנו כמובן גם כן?? אשמח לקבל הצעות ורעיונות

אמא מודאגת שלום, מתוך התאור שמסרת עולה שבנך לוקה בהפרעת קשב ורכוז המלווה בקשיי התנהגות. טופל תרופתית עם השפעה טובה. לא ברור לי אם ממשיך בטפול התרופתי גם בחופשת הקיץ. אם אינו נוטל כעת תרופה, יתכן שזו הסיבה להחרפה, ועליו לחזור ולטול את התרופה באופן קבוע, גם בימי חופשת הקיץ. בנוסף לטפול תרופתי, יש צורך בהדרכת הורים. לעתים, יש גם צורך בהוספת תרופה המיועדת לטפול בהפרעת ההתנהגות. לצערי, אין הוכחה מחקרית שרכיבה על סוסים מועילה כהוא זה כטפול בהפרעת קשב ורכוז. אני ממליץ לחזור לרופא המטפל, ולהוועץ בו. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים