שימוש בריספונד 1 מג העלתי 30 קג תוך חצי שנה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

24/06/2015 | 21:27 | מאת: שרון

לפני חצי שנה שקלתי 90 קג והיום 120קג לאחר שהתחלתי טיפול בריספונד האם אפשר לבקש להחליף לריטלין?

שרון שלום, בשאלתך חסרים פרטים רבים. לא ציינת את מינך, גילך, ההפרעות בהן את/ה לוקה, מדוע ניתן טפול ב-Rispond, והאם את/ה תוקה בהפרעת קשב ורכוז. לאור זאת, אענה בצורה כללית בלבד. התרופה Rispond (הנקראת גם Risperdal) משמשת כטפול בהפרעות שונות ומגוונות. עיקר השמוש בה בילדים ונוער הוא לטפול בהפרעת התנהגות. הפרעות התנהגות שכיחות בקרב ילדים ונערים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז, ולכן לא מעט מהלוקים בהפרעת קשב ורכוז מטופלים גם ב-Rispond. אחת מתופעות הלואי של ה-Rispond היא הגברת התאבון, שעלולה להביא להשמנה. השמנה מצדה עלולה לגרום לבעיות גופניות וחברתיות רבות. יש לזכור, שהשמנה היא תוצאה של גורמים רבים, בינהם גנטיקה, הרגלי אכילה, פעילות גופנית (או העדרה) וכו'. הקפדה על ארוחות מסודרות, אכילת מזון בריא ועיסוק קבוע בפעילות גופנית יכול למנוע השמנה, גם אם נוטלים Rispond. כאמור, בשאלה חסרים נתונים רבים, וכן לא ברור אם היא בכלל שייכת לפורום זה - פורום הפרעות קשב ורכוז בקרב ילדים ונוער. בכל מקרה אני ממליץ להוועץ ברופא המטפל, שבודאי מכיר אותך, ויוכל להשיב על שאלתך. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים