שאלות - קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

29/05/2015 | 15:47 | מאת: אורית

ד"ר ברנע שלום, בני בן 9 - מגיל 4 היה בהתפתחות הילד בשל לקות שפתית ובעית מוטוריקה עדינה. הרופאה ההתפתחותית טענה אין לו בעית קשב וריכוז לכשאיבחנה אותו בגי 4 וגם בגיל 5. לכאורה, מתקופת הגן ועד כיתה ב היה נחשב לילד נורמטיבי מבחינה התנהגותית במסגרות. השנה, מתנהג באופן מאוד חרדתי, מפטפט בכל השיעורים ולדברי מוריו אינו קשוב ומרוכז. התעצמה אצלו גם רמת האימפולסיביות (מתעתבן מהר, בועט בחפצים..), מאוד חרדתי , בעית OCD (בעיקר לגבי סידור חדרו וחפציו האישיים) ובעיית וויסות תחושתי (לועס את צוואר חולצתו). שאלותיי:1. האם יתכן שהופעת בעיתת קשב וריכוז תתחיל מגיל 8? 2. האם טיפול תרופתי כמו רטלין הוא לכל החיים? תודה

אורית שלום, הפרעת קשב ורכוז היא הפרעה התלויה בסביבה, וכשדרישות הסביבה גבוהות יותר, יש סכוי גבוה לידי בטוי שההפרעה תבוא לידי בטוי. מעבר לכך, אבחון בגי ארבע שנים אינו קל, כיון שחלק מהתסמינים של הפרעת קשב ורכוז הם למעשה התנהגות נורמלית בגיל זה. כלומר, בהחלט יתכן שבגיל ארבע-חמש שנים לא אובחנה הפרעת קשב ורכוז, וכיום, בגיל תשע שנים היא תאובחן. מעבר לכך, ההפרעות שתארת שקיימות אצל בנך - לקות שפתית, הפרעה במוטוריקה העדינה, הפרעה בוסות החושי - כל אלו שכיחות הרבה יותר בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. התלונות מביה"ס גם הן יכולות להיות מוסברות ע"י הפרעת קשב ורכוז. בקצור, אני ממליץ שתקחי את בנך לאבחון של הפרעת קשב ורכוז. כיון שציית שבנך "מאד חרדתי" ויש לו "בעיית OCD", אני ממליץ לפנות לאבחון של הפרעת קשב ורכוז אצל פסיכיאטר של ילדים ונוער. לגבי הטפול ב-Ritalin, או בכל תרופה אחרת. את התרופות לטפול בהפרעת קשב ורכוז יש לתת כשצריך. לעתים יש צורך בהמשך הטפול גם בבגרות. איני נביא, והילד יצטרך להיות במעקב מסודר. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים