שנוי תרופתי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

22/03/2015 | 11:15 | מאת: אלונה

ביתי בת ה16מטופלת בויואנס 70 כשנה. הפרעת הקשב עדיין קיימת ושמנו לב לאיטיות בהתנהלותה. כמו כן ראינו שאין השפעה על תאבונה. האם המשמעות שכדור הויואנס לא מתאים לה?בעבר טופלה בקונצרטה 72 שהופסקה כי היה נדמה שחלה ירידה בהשפעתה לאחר שמס שנים היתה מצוינת (כנראה בגלל גדילתה).האם כדאי לנסות שוב קונצרטה והאם אפשר להפסיק ויואנס בבת אחת .האם לאחר הפסקה גדולה בקונצרטה במידה וההשפעה קטנה אחרי מס שנים תחזור להשפיע כבהתחלה.?

אלונה שלום, כשבוחנים האם תרופה חדשה או מנון חדש משפיעים, יש לבחון האם הם משפרים את הלקויות - האם יש שפור ברכוז, האם יש הפחתה בהיפראקטיביות, האם התרופה עוזרת בסדר ובארגון, האם ההתנהגות השתפרה וכו'. אם תופעת לואי, כמו חוסר תאבון, אינה מופיעה, אין הדבר שהתרופה אינה משפיעה. לגבי בתך. אם אתם מתרשמים שה-Vyvanse עוזרת לה, יותר משעזרה ה-Concerta, ואין תופעות לואי משמעותיות, אזי מומלץ להמשיך בטפול ב-Vyvanse. אם הרושם הוא הפוך, שהשפעת ה-Vyvanse פחותה, מומלץ לחזור ל-Concerta, ולהעלות את המנון. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים