תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

13/03/2015 | 08:31 | מאת: אמא מוטרדת

הבן שלי בן 8 כיום מזה שנה לוקח אדרל 10 מ"ג בשבוע האחרון שמתי לב שהוא עושה תנועות מוזרות עם הראש והכתפים וכן עם אצבעות הידים, אני ממש עובדת עצות,מה אלי לעשות ???????

אמא מוטרדת שלום, ה-"תנועות מוזרות עם הראש והכתפים וכן עם אצבעות הידים" שבנך עושה, הן קרוב לודאי טיקים - תנועות רצוניות למחצה, של שריר בודד או קבוצת שרירים בודדת. הפרעת טיקים היא הפרעה שכיחה בקרב ילדים ונערים, ושכיחה עוד הרבה יותר בקרב ילדים ובני נוער הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. לפי מיטב הבנתנו כיום, הטפול התרופתי אינו הגורם לטיקים, אך יכול להגבירם או לגרום להופעה מוקדמת יותר שלהם. הפרעת טיקים היא הפרעה גלית, כלומר מתגברת ונחלשת לסרוגין, ומושפעת ממצבי לחץ והתרגשות. עוד אופייני שהטיקים משנים צורה, כלומר טיקים מסויימים פוסקים, ובמקומם מופיעים אחרים. נדיר ביותר שטיקים גורמים לבעיה פיזית או חברתית. מומלץ שתשאלי את בנך אם הדבר גורם לו לקושי כלשהו. ברוב רובם של המקרים, הטפול בטיקים הוא מתן הסבר לילד ולהורים. רק במקרים קיצוניים שוקלים להפסיק את הטפול התרופתי או לטפל בטיקים עצמם. כמו בכל מקרה של הופעת תסמינים שנחשדים כתופעת לואי של התרופה, מומלץ לפנות לרופא המטפל. שבת שלום, ד"רברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים