ODD

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

27/02/2015 | 20:58 | מאת: רות

שלום רב בני אובחן ע"י פסיכולוג קליני בעזרת מטריצות צבעוניות ,וכסלר ,רורשך שסובל מ- ODD בנוסף להיותו מופנם מה הטיפול המומלץ ? האם פסיכיאטר יכול לעזור ? תודה

רות שלום, איני יודע מהן "מטריצות צבעוניות", אך מבחני וכסלר ורורשך אינם כלים בהם משתמשים לאבחון של אבחון הפרעה מרדנית מתנגדת (ODD) - הפרעה שהעיקר בה הוא אי-קבל סמכות וסרוב להתנהג כפי שנדרש. לא ציינת בן כמה בנך, וכל לא מסרת שום פרט כמעט. בכל מקרה, הטפולים שנמצאו יעילים בטפול בהפרעה זו היא הדרכת הורים ומורים, טפול קוגניטיבי התנהגותי (או התנהגותי, תלוי בגיל) לילד, וטפול תרופתי. טפול תרופתי, במקרה זה, ינתן ע"י פסיכיאטר. אני מציע שתבררי שוב עם הפסיכולוג המאבחן באיזו הפרעה נמצא בנך סובל, וכיצד נמצאה הפרעה זו. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים