מעבר מריטלין רגיל ל-LA

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/02/2015 | 14:31 | מאת: סופראמא3

שלום, לאחר שבני בן העשר אובחן עם ADD הנוירולוג רשם לו ריטלין LA 20 מ"ג. התרופה גרמה לו לכאבי בטן, רעד בידיים וחוסר תאבון ולכן רופא המשפחה העביר אותו לריטלין רגיל 10 מ"ג. התרופה הזו לא גרמה לשום תופעות לוואי מלבד חוסר תאבון אבל היא לא מספיקה לכל שעות בית הספר. האם יש טעם לנסות שוב LA 20 או שכדאי לקחת כדור רגיל נוסף לאחר 3-4 שעות? תודה מראש

סופראמא3 שלום, שתי האפשרויות שהצעת קבילות. אפשר לנסות ולחזור ל-Ritalin-LA 20mg, ואם תופעות הלואי תופענה שוב, לחזור ל-Ritalin 10mg. אפשר בהחלט להמשיך טפול ב-Ritalin 10mg בבוקר, ולהוסיף כדור אחרי 3-4 שעות שעות. הבעיה כאן היא האם הילד יזכור לטול כדור או האם יש בביה"ס מי שיתן לו את הכדור השני. אפשרות נוספת היא טפול ב-Concerta 36mg, שיכסה 12 שעות מהיום. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים