רטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

13/02/2015 | 09:53 | מאת: אא

שלום רב, בתי בת 8 אובחנה לאחרונה עם ADD. התחילה טיפול ברטלין LA 10 שעלה בהדרגה ל30, עם תופעות לוואי קשות בהתחלה שהצטמצמו עם הזמן אך עדיין קיימות (קושי להירדם - החלה לקבל מלטונין לתקופה זמנית כרגע עם שיפור קל בלבד, הגברת חרדות, התנהגות מרדנית שלא היתה לפני כן בשעות בהן אינה תחת השפעת רטלין). שאלתי: האם מינון של LA30 אולי גבוה מדי למשקלה (20 ק:ג) ולכן גורם לתופעות אלה? מצד שני מינונים נמוכים יותר לא עזרו (וגם המינון הנוכחי תורם בצורה חלקית). האם בתנאים אלה היית ממליצה על אחת החלופות? תודה

אא שלום, התאמת המנון למטופל, היא עבודתו של הרופא המטפל, ופורום אינו יכול להחליפו. התאמת המנון מתבססת על הכרות טובה של הרופא את המטופל, משפחתו, סדר יומו וסביבתו, וכן קבלת מידע על תפקודו ותגובותיו לתרופות שונות ומנונים שונים. כיון שאת מתארת תופעות לואי משמעותיות תחת טפול במנון הנוכחי של התרופה, ולעומת זאת, מנונים נמוכים יותר לא הועילו, נראה בהחלט שיש לשקול טפול בתרופה אחרת ממשפחת הסטימולנטים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים