מבקשת הסבר על תופעה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

12/08/2015 | 14:03 | מאת: עדינה

שלום רב, אני בת 68. עברתי 4 לידות. מזה זמן מה שיש לי תחושה בנרתיק שאולי זה תסמין של צניחת השלפוחית(?) אני מרגישה שמשהו מפריע לי, מעין כדור נוקשה קרוב לפתח הנרתיק, ויוצא מהנרתיק משהו בדומה לבועות אוויר. לפעמים אני דוחפת באצבעותי את ה"כדור" פנימה. אני גם מבצעת תרגילי כיווץ והרפיית האזור. שמתי לב שהדבר קשור במידת מה בחלחולת מלאה, לאחר התרוקנות התופעה נעלמת או נחלשת. אבקש את דעתכם לתופעה זו ומה מומלץ לעשות. בתודה מראש, עדינה.

12/08/2015 | 17:13 | מאת:

שלום עדינה את בהחלט מתארת ממצב של חולשת רצפת האגן עם צניחה. המנציחה מוח את בעליית לחץ תוך בטני כגון עמידה ממושכת הרמת משאות עצירות וכדומה אני ממליץ לך לגשת לבדיקה והערכה אורוגינקולוגית בכדי לברר את חומרת הצניחה ובהתאם להמליץ על טיפול מתאים בהצלחה