שאלה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

24/06/2015 | 18:11 | מאת: סובלת

שלום, בת 26,סובלת מתכיפות חזקה למתן שתן תקופה ארוכה ומכאבים במגע בבטן תחתונה ובאיבר המין. בבדיקת רופאה גיניקולוגית נמצא טונוס מוגבר על רצפת האגן . שאלתי היא האם תחושת התכיפות התמידית גרמה לכך שהשרירים מכווצים (הרי את התחושה אני מרגישה כל הזמן אבל לא הולכת כל הזמן לשירותים)או שהשרירים המכווצים גרמו לתחושת התכיפות?

26/06/2015 | 00:47 | מאת:

לא זה ולא זה. דבר ראשון יש לשלול גורמים זיהומיים שונים היכולים לגרום לתסמינים הנל בים נשללה סיבה זיהומית יתכן ומדובר בבעייה של pelvic pain syndrome היכולה לגרום לתופעות הנל בכל נקרה מומלץ לפנו לאורוגינקולוג לבירור והערכה