רצפת האגן בהריון

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

23/06/2015 | 22:03 | מאת: אביה

אני בחודש שמיני להריון וסובלת מבריחת שתן. בזמן האחרון התחלתי גם לסבול מקשיים בקיום יחסים ובנוסף הבחנתי במעין "גולה" (גוש קטן) בנרתיק. האם יש סיכוי שאחרי הלידה המצב יסתדר מעצמו? אם לא- מתי מומלץ להתחיל לטפל בנושא? (לפני/ אחרי הלידה? כמה זמן לאחר הלידה?)

26/06/2015 | 00:50 | מאת:

יתכן שכן ויתכן שלא בכל מקרה תעברי בדיקה 6 שבועות לאחר לידה כמו כל אישה ובה גם אמורה להתבצע הערכה של רצפת האגן מומלץ להתחיל בתרגול 6 שבועות לאחר לידה כאשר יש רזולוציה של הברקת וכל השינויים שחלו באיזור בעקבות ההריון והלידה