טיפול מונע

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

15/04/2015 | 08:29 | מאת: נטע

שלום דוקטור, בת 41 בתחילת הריון ראשון לאחר טיפולי IVF. על מה היית ממליץ כטיפול מונע או מחזק? (בנתיים הכל בסדר אצלי.. לפחות מהכיוון הזה...) האם כדי להגיע לכמה מפגשי פזיותרפיה ולעשות תרגילי חיזוק יומיומיים? תודה

19/04/2015 | 10:35 | מאת:

באופן כללי מומלץ לכל אישה כטיפול מונע, גם אם אין שום תלונה בנושא לפנות ללמוד תרגול רצפת אגן ושלפוחית שתן הן טרם הריונות והן לאחר לידה.