אחרי לידה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

16/02/2015 | 12:22 | מאת: מירב

שלום רב, אני חודשיים אחרי לידת ואקום קרע דרגה 3b, בבדיקה לפני חודש הופניתי לפיזיותרפיה ובהפנייה נכתב טונוס מופחת. במכתב השחרור מבית החולים נכתב טונוס pr תקין. מה זה אומר? האם יש חשש לבריחת צואה?? תודה

22/02/2015 | 10:37 | מאת:

כל אישה שאיתרע מזלה והיה קרע בספינקטר הרקטלי לאחר לידה מומלצץ פיזותרפיה של רצפת האגן, מכיוון וההחנה שאם היה נזק לספינקטר היה גם נזק מסוים לרצפת האגן. אחד מגורמי הסיכון הבודדים לדליפת צואה הינו נזק לספינקטר לכן גם מסיבה זו מומלץ להתחיל תרגול רצפת אגן באופן יומי. טונוס רקטלי בשלב המיידי אינו אינדיקציה לתפקוד בעתיד יש להמשיך להיות במעקב מרפאה יעודית כולל ביצוע סונר רקטלי ובדיקת לחצים רקטלית בהמשך. בהצלחה