רקטוצלה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

04/12/2014 | 02:40 | מאת: מודאגת

לאחר לידה שלישית שעברתי בחמש שנים בגיל 38 אובחנתי כסובלת מצניחת דופן אחורי של נרתיק ורקטוצלה קלה. מרגישה בתוך הנרתיק מן גוש קטן. האם פיזיותרפיה יכולה לתקן את המצב ולחזק אץ דופן הנרתיק? או שאין מנוס מניתוח במקרה זה האם עם הזמן אותה הרגשה בתוך הנרתיק עוברת? אני 3 חודשים אחרי הלידה. אודה לתשובתך המפורטת

04/12/2014 | 09:19 | מאת:

כעיקרון לאחר לידה יש צורך לחכות כ- 4-6 חודשים לפני שמחליטים על טיפול. אם הבליטה אינה יוצאאת מפתח הנרתיק, הייתי ממליץ על פייזיותרפיה של רצפת האגן ולהתדמיד. לא תמיד היא עוזרת ולעיתים התיקון המיטבי הוא ניתוחי.