שאלה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

24/09/2014 | 17:20 | מאת: בחורה

ד"ר שלום, לאחרונה אני סובלת מתכיפות ודחיפות עזים לשתן ומרגישות רבה למגע באיבר המין.בדיקו שתן ותרבית תקינות. כשקראתי באינטרנט על נושא זה היה כתוב באחד האתרים שפגיעה בעצב הפודנדלי (pudendal nerve)או בעצב הדורסאלי (dorsal nerve of clitoris) עלולה לגרום לסימפטומים כאלה ושאחד מהגורמים הוא אוננות/אוננות יתר. האם לדעתך זה נכון? האם לאוננות יש יכולת להשפיע או לפגוע בעצבים האלו או אחרים ולגרום לתסמינים שציינתי?אם האוננות על הדגדגן נעשית בצורה לא עדינה וללא סיכוך,עלולים להיפגע העצבים שציינתי?ובנוסף אם במשך יומיים האוננות נמשכה המון זמן רצוף (שעות ברציפות) יכול להיגרם נזק לעצבים שציינתי ?

01/10/2014 | 09:19 | מאת:

אוננות לא גורמת לתסמינים שאת מציינת. לעיתים שפשוף מוגזם יכול לגרום לגירוי ולפצעים. רצוי להיבדק ע"י רופא נשים או אורוגינקולוג.