שלום

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

16/11/2011 | 16:41 | מאת: יעל

שלום רב, איני יודעת אם זה הפורום המתאים (התלבטתי בין זה לבין גיל המעבר). רקע: בת 43 וללא ילדים. כאשר ביצעתי בדיקת פרופיל הורמונאלי לפני כחצי שנה ה LH וה-FSH מאוד עלו לי LH- 21.5 FSH 21, תוך פחות משנה! בדיקה קודמת שבוצעה פחות משנה לפני הצביעה על ערכים תקינים לפריון וה- FSH היה נמוך מ - 7). במקביל הופיעו אצלי שינויים פיזיולוגים רבים כמו הזעות לילה, שינויים במחזור, בהפרשות וגינאליות, בפעילות מעי, בכאבי אגן,לחות ודביקות בפנים ועוד. ולצערי הרב נאמר לי שלפי ה- FSH וה-LH אין לי סיכוי להרות. יש לי כעת תופעה שמוכרת לי מן העבר עוד בטרם השינוי ההורמואלי: בעבר סביב ביוץ היו לי הפרשות אסטרוגניות שכעת לא ברור לי אם התופעה שיש לי קשורה להן או שזה ביטוי נוסף לגיל המעבר. בעבר, עוד לפני העליה בLH וב FSH, סביב ביוץ היתה לי גם עם פעילות מעי שלוותה בהפרשות ריריות וכעת במועד שאולי התרחש ביוץ (ואם התרחש, אז מן הסתם באיכות נמוכה מאוד), עם פעילות המעי שוב מופיעה הפרשה כזו בתדירות גבוה יותר. מה מקורה? האם זו הפרשה וגינלאית או הפרשה מפי הטבעת? האם יש סיכוי שזה מרמז על ביוץ??? תודה רבה. האם נוכח הנתונים שתארתי אכן אין לי סיכוי להרות? תודה.

16/11/2011 | 16:48 | מאת:

בדיקות הורמונאליות יש לבצע ביום 3 או 4 מתחילת הוסת. אם לא עושים אותם אז - אין כל ערך לתשובה. בקשר לשאר שאלותייך את זקוקה להערכה מעמיקה של רופא נשים.

16/11/2011 | 16:53 | מאת: יעל

קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה! את הבדיקה של הפרופיל ההורמונאלי ביצעתי ביום השלישי של המחזור. כמובן שאעזר בהערכה מעמיקה של רופא נשים אך הייתי רוצה לדעת האם התופעה שתארתי מוכרת לך כסמן נוסף של גיל המעבר או שעדיין יש סיכוי שמה שתארתי יכול לרמז על ביוץ? שוב תודה רבה.