מיומות ברחם

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

05/08/2014 | 17:12 | מאת: שני

שלום, לפני חצי שנה עשיתי בדיקת אגן קטן: גודל הרחם (מ"מ)90X86X152 שתי מיומות, אחת צוארית בגודל 52x63 מ"מ והשניה תוך דפנית תופסת כמעט את כל הרחם ומסתירה את רירית הרחם בגודל 93x66מ"מ, רירית הרחם מוסתרת ע"י המיומת שברחם. היום אחרי חצי שנה עשיתי דופלר אגן: רחם גדול מאוד: 15 ס"מ, גוף הרחם אינו גדול אך מודגמות 3 מיומות עיקריות סב סרוזיות בגודל 78x81 ממ, 48x42 ממ, 45x42 ממ ובנוסף מיומות im קטנות יותר 29 ממ, 16 ממ. שאלה: נוספו לי מיומות במשך חצי שנה? האם יש שינוי בגודל? יש חשד לממאירות? תודה רבה

12/08/2014 | 18:55 | מאת:

לדעתי את צריכה להיבדק ע"י רופא, לבצע ביופסיה מחלל הרחם ובהתאם להחליט על הצורך בניתוח. הממצאים לא גדלו משמעותית,