דיבריטיקולה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

29/04/2014 | 20:27 | מאת: עדן

שלום, כ-3 שנים שאני סובלת מנזילת שתן בסיום פיפי רצוני. משמע, כאשר אני מסיימת להטיל שתן וקמה ישנה נזילה נוספת של פיפי. לאחרונה בהמלצת אורוגניקולוג ביצעתי בדיקת אולטרסאונד שאיתרה דיבריטיקולה קטנה (מימדים של 10*13 ממ) מחוברת עם טרקט לאורטרה באורך של 7.9 ממ. על פי דברי הרופא מאחר שלא נמצאו ממצאים אחרים לא בבדיקות שנערכו על ידו ולא באולטסאונד בטני שבחן את השלפוחית – רוב הסיכויים כי הסיבה לנזילה הינה אותה דיבריטיקולה. עם זאת הרופא הסתייג ואמר שלאור גודלה הקטן הוא אינו יכול להיות בטוח שזו הסיבה לכך. הומלץ לי על כריתת הדיבריטיקולה. שאלותי: 1. האם לדעתך זו הסיבה לנזילה? אני מאוד חוששת לעבור סתם ניתוח בהרדמה מלאה אשר לא ישפר את המצב. 2. האם ישנו סיכון במידה ולא אכרות את הדיבריטיקולה? 3. אילו סיבוכים יכולים להתרחש לאור ניתוח כזה מעבר לסיבוכים רגילים של ניתוח – לדוגמא: האם החתך שמבוצע דרך הנרתיק עלול לפגום בעתיד בהנאה מיחסי מין או להזיק במידה ואכנס להריון? תודה!

01/06/2014 | 14:50 | מאת:

כעיקרון ממצא כפי שתיארת אינו אמור לתת את התופעות שציינת. אין כל סיכון בהשארתו. כדי לתת לך מענה מדוייק לגבי כל הנקודות שהעלית יש צורך בבדיקתך והערכתך ע"י אורוגינקולוג באופן אישי.