דם בשתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

08/01/2014 | 18:02 | מאת: ש.ר.

אני בת 25, וסובלת כרגע ככל הנראה מדלקת בשתן ודם הנראה לעין בשתן. אני מטופלת בדיספטיל פורטה. לפני כשלושה חודשים גם סבלתי (ככל הנראה) מדלקת בשתן, רק שאז היה הרבה יותר דם בשתן, כך שהוא עכור בצבע אדום שלא ניתן לראות דרכו. מצב זה היה למשך יומיים-שלושה (מצב של המון דם בשתן), עד להשפעת האנטיביוטיקה. הבדיקה היחידית שעברתי היא בדיקת שתן פשוטה בביקור רופא. לפני כחצי שנה סבלתי מדלקת נוספת, אך היא הייתה קלה לעומת האחרונות. יש לציין שבשנים קודמות לא סבלתי ולא הייתי רגישה לדלקות בשתן, בטח לא להופעת דם בשתן הנראה לעין. הדלקות מלוות בכאבים ובצריבה ובתכיפות במתן שתן. כאשר יש דם בשתן - מורגשת יותר צריבה. מה עלי לעשות? מה הסיבה לדם בשתן? מה יכולה להיות הסיבה לדלקות חוזרות? והאם צריך הפנייה לאורולוג או שניתן לקבוע תור בלי הפנייה? תודה.

10/01/2014 | 17:11 | מאת:

מצב זה שאת מתארת אינו צב רגיל ואסור להזניחו. את חייבת להיבדק ע"י אורולוג או אורוגינקולוג.