תקיפות מתן שתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

07/11/2011 | 16:07 | מאת: אנה

שמי אנה אני בכורה בת 27 לא נשוא ועדיין לא ילדתי. הבעיה שלי תקיפות שתן מרובה אני הולכת להיתפנות במהלך היום במיוחד כשאני מתעוררת בשעות הבוקר מאוד הרבה פעמים . עשיתי סטטיסטיקה מדדתי זמנים במתן שטן ותקיפות בבוקר כל רבע שעה וכל פעם יוצא כמה טיפות ללא כאבים וללא צריבות . בשעות הערב כשאני הולכת לישון המצב קטסטרופאלי אני הולכת לשירותים כל 7-10 דקות וגם יש כמה טיפות . בלילה כשאני נשכבת במיטה רצה לשירותים כל 6 דקות עד שאני נרדמת או שאני כבר נשארת בשירותים בהמתנה שתקיפות מתן שתן ו ישובת חצי שעה ,וכל פעם יוצא כמה טיפות . בכל הפעמים שאני רוצה לשירותים אני מרגישה לחץ מתחת לבטן תחתונה , יש הרגשה שאם אני לא יתפנה אז שילפוחית השתן תתפוצץ או פחד שיברח לי שתן . לגבי שתייה אני שותה ליטר וחצי מים ותה, לא שותה קפה . אבל איך ששתיתי , אחרי 5 דקות הולכת להיתפנות ויוצא לי זרם ולא טיפות. אין לי צריבות במתן שתן אין לי כאבים במתן שתן. עם כל הבעיות שפירטתי לך, פניתי לרופא אורולוג דר'' דוד קיסרי המקבל באשקלון. הוא הפנה אותי לאולטראסאונד .עשיתי אולטראסאונד והכל תקין אין אבנים בקליות אין שארית שטן כפי שהוא חשב. כמו כן עשיתי בדיקות לדלקות שטן גם אז לא היה כלום הכל נקי הוא רשם לי toviaz 4mg שתיתי אותם במשך 28 יום וגם לא עזר לי . אני רוצה לספר לך היסטוריה רפואית במתן שתן אחרי שהתחלתי לחקור את הנושא ממתי אני סובלת ושלא ייחסתי חשיבות לבעיה זאת מגיל 17 כשעדיין הייתי בבית ספר. תקיפות מתן שתן קייימת אצלי מגיל 17. אבל אז הייתי הולכת לשירותים פעם בשעה . ולא הייתי מייחסת לזה חשיבות יתרה. אבל בצבא בגיל 19בשנים 2003-2004 המצב החמיר הייתי גם רצה לשירותים כל 20 דקות במהלך 4שעות שמירה ולקראת שינה הייתי גם רצה לשירותים כל 10 דקות. הלכתי לרופאי היחידה ו גם הם טענו שאין לי כלום ואין דלקות . כאשר סיימתי צבא 2004-2006 במשך שנתיים האלה המצב נרגע הייתי סטודנטית ולא הייתי הולכת בתקיפות כזאת לשירותים . אבל בשנים 2006-2008 עוד פעם המצב החמיר ושוב פעם הייתי רצה לשירותים בשעות הבוקר כל רבע שעה ובשעות הערב לקראת שינה בשעות מ 20:00-24:00 הייתי רצה כל 10 דקות לשירותים בתקופה הזאת גם פניתי לרופא דר'' ראובן סרנגה המקבל בתל אביב. הוא גם היפנה אותי לאולטראסאונד ובדיקת דלקות שטן והכל היה תקין . דר'' סרנגה אמר לי שיש לי שלפוחית שתן רגישה ורשם לי לשתות ספאזמקס שתית את הספזמקז במשך 3 חודשים וזה לא עזר התופעה המשיכה . בשנים 2008-2011 התחלתי ללמוד ובמהלך היום לימודים עד שעה 20:00 הייתי הולכת לשירותים במהלך יום לימודים פעמיים בלבד אבל בערב אם הייתי יוצאת לבית קפה היה לי התקף של תקיפות שתן כל 10 דקות. התביישתי כבר ללכת לשירותים בבית קפה הזה וכך המצב חזר על עצמו בכל פעם שהייתי יוצאת בערב לפאב או מסעדה . היום אני בת 27 ובמהל חצי שנה אחרונה אני לא מפסיקה ללכת לשירותים במהלך כל היום במיוחד שעות הבוקר וערב הם קטסרופליים עבורי כי אני לא יוצאת כמעת מהשירותים וקשה לי לנהל חיים בצורה זאת. ואני כבר מתוסקלת מהמצב הבריאותי הלא יודיע שיש לי והתרופות לא עוזרות לי . (דבר חשוב רציתי לציין שזה לא קורה לי במצבי רוח שונים אם אני לחוצה או אם אני רגוע תקיפות שתן אצלי תמידית ללא קשר באיזה מצבי רוח אני נמצאת.) אני מאוד מקווה שתעזור לי או אם יש אפשרות תמליץ לי למי לפנות.

07/11/2011 | 23:46 | מאת:

את צריכה הערכה של אורוגינקולוג. בעייתך מורכבת ולא מתאימה חמינה בפורום זה.