שאלה על זיהום בשתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

07/07/2013 | 22:29 | מאת: לילי

אם ישנה דלקת בדרכי השתן (כאבים בשלפוחית, צריכה ובאב במתן שתן, שתן עכור ומסריח, כאבים עזים אך שבאים בגלים בכליות ובדיקת שתן מצאה זיהום). -אבל- אין חום, אין דם בשתן או צמרמורות, וספירת דם תקינה לחלוטין. האם יכול להיות זיהום בכליות אפילו אם אינו נראה בדם, או שכל עוד הזיהום נמצא בשתם בלבד זה אומר שזה לא עלה לכליות, למרות שהן כואבות? מהי האנטיביוטיקה המהירה ביותר והממוקדת ביותר לטיפול? אני מאד רגישה לנזקים של אנטיביוטיקה כעל מערכת העיכול והמערכת הנשית שלי אחר כך ,

14/07/2013 | 13:59 | מאת:

אבחנה של דלקת בדרכי השתן נעשית על פי מס' תסמינים, לאו דווקא חום ובדיקת שתן. לא כל כאבים באזור הכליות נובעים מדלקת בדרכי השתן. בכל כאבים כאלה רצויה בדיקה ע"י רופא לפני כל טיפול אנטיביוטי.