דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

06/07/2013 | 23:15 | מאת: דליה

בת 38, לפני כחודש ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית. מאז אי נעימות במתן שתן וכאב באזור השלפוחית. הייתי בטוחה שיש לי דלקת (אני מכירה את זה כבר), אבל התרבית יצאה שלילית, וזה לא טופל. מהשבוע האחרון, זה כצפוי התגבר. צריבה וכאב במתן שתן, שתן עכור ומסריח, תחושה שהשלפוחית לא מתרוקנת. אבל חום או דם, ואין תכיפות ודחיפות בהשתנה. יש כאב במותן אחורית שמאלית, למרות שזה בטח יכול להיות גם שריר... תרבית אמורה להגיע מחר, אבל יש לי תחושה שזה משהו אחר הפעם ואל האי-קולי הרגיל, בגלל שזה קרה מהחדרת הסיב בהיסטרוסקופיה. מנסיון עבר עשיר מאד (לצערי) בדלקות, אני רגישה מאד מאד לאנטיביוטיקה. היא ממוטטת לי את מערכת העיכול, ואני תמיד תמיד מקבלת פטריות ודלקות וגינליות. 3 שאלות: 1. לפי התאור היכן לדעתך הדלקת? בשופכן? 2. אם יש חיידק, מהי האנטיביוטיקה היעילה אך הממוקדת ביותר, שלא פוגעת במערכת העיכול, ושניתן לקחת אותה בפרק הזמן הקצר ביותר? 3. אם אין חיידק, התרבית תצא שלילית, לא? ואז מה עושים?

14/07/2013 | 14:01 | מאת:

גשי להערכת רופא נשים להערכה. לא בטוח שיש לך דלקת.