ניתוח כר . וגינלית -רחם ללא טפולות וקולפופיה קדמית

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

30/06/2013 | 16:57 | מאת: יעל

אני מועמדת לעבור ניתוח כריתה וגינלית-רחם ללא טפולות וקולפורפיה קדמית ואחורית.אשמח לקבל הסבר על הניתוח ומה זה קולפורפיה קדמית ואחורית. תודה

14/07/2013 | 14:05 | מאת:

היות ואת מועמדת לעבור ניתוח בשל צניחת אברי אגן רצוי לחזור לרופא שאמור לנתח אותך ולקבל ממנו את ההסברים המתאימים. רצוי מאוד כי לפני הניתוח תדעי איזה ניתוח את אמורה לעבור ומה פרוש המושגים הללו. כעיקרון בקולפוראפיה קדמית מתכוונים בתיקון הבליטה של הדופן הקדמי של קיר הנרתיק, ובקולפוראפיה אחורית בתיקון הבליטה של הדופן האחורי של קיר הנרתיק.