צניחה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

11/05/2013 | 17:13 | מאת: ליאת

שלום דר, ילדתי לפני כשבועיים לידה ראשונה, תקינה, לאחר 3 שעות בפתיחה 10 וצירי לחץ ללא תפרים. מאז הלידה נוצרה לי תחושה שיש משהו שם המכביד לי על הנרתיק בתחילה יחד עם כל התחושות והכאבים לא ייחסתי לכך חשיבות. אך מאז הכאבים חלפו והתחושה עדיין מלווה אותי. כשהסתכלתי למטה הבחנתי כי האזור כולו ממש פעור ויש שם משהו בפתח שאני לא ככ יודעת להסביר מהו. אני לא יודעת אם זו תחושה נורמלית אחרי לידה או לא ולכן לשאלתי- האם יש מקום לפנות כבר עכשיו לבדיקת מומחה או לחכות שיעברו 6 שבועות?

12/05/2013 | 10:40 | מאת:

כדי להעריך צניחה לאחר לידה יש צורך בהערכה כחודשיים עד שלושה לאחר הלידה. במידה ויש כאבים לגשת כבר כעת להערכה.