תחושת צורך במתן שתן,,,

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

09/03/2013 | 15:50 | מאת: שירן

שלום רב, ותודה גדולה על הפורום המועיל. לשאלה בבקשה: אמא בת 64 ,כול חצי שעה בערך,נוצר אצלה לחץ לצורך שיחרור שתן, ובסופו של דבר מתברר , שבשירותים משתחררת רק כמות קטנה של שתן. מדוע נוצרת התחושה בעוצמה רבה,כאילו של צורך לתת הרבה שתן. מדוע זה קורה ? (זה קורה גם בלילה בערך אחת ל- 3 שעות, וגם אז,משתחררת רק כמות קטנה) מה הסיבה לתופעה הזו ?ומה הפיתרון למצב זה ? בתודה מראש, שירן.

11/03/2013 | 19:41 | מאת:

אמא צריכה לבצע בדיקת שתן ולשלול אפשרות של דלקת בדרכי השתן, כי זו הסיבה העיקרית שיכולה לגרום לכך. במידה ולא מדובר בדלקת בדרכי השתן אזי ככל הנראה אמא סובלת מהפרעה שאנו קוראים לה שלפוחית רגיזה. ניתן לטפל בכך תרופתית ו/או גם בפיזיותרפיה. רצוי שתיגש לייעוץ אצל אורוגינקולוג.