חיידק escherichia coli

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

31/12/2012 | 17:43 | מאת: מירב

אמי בת 65 סובלת מזה כחודש מדלקת בדרכי השתן , בתרבית נמצא החיידק escherichia coli היא טופלה בסוגים שונים של אנטיביוטיקה, אך ללא הועיל, כרגע רופאת המשפחה והאורולוג מסרבים לתת אנטיביוטיקה נוספת ( כי היא לא עוזרת ), מה כן ניתן לעשות? האם אין סיכון בהימצאותו של חיידק זה במערכת? האם הגוף יכול להתמודד לבדו עם החיידק? אודה על תשובה

09/01/2013 | 14:19 | מאת:

יש שתי אפשרויות טיפוליות בבהתאם לתלונות: 1. במידה ויש כאבים במתן שתן, צריבה, תכיפות או דחיפות יש צורך בטיפול אנטיביוטי. 2. במידה ואין את כל התלונות הללו - אין כל צורך לבצע דבר.