תוצאת אולטרסאונד בשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

26/10/2011 | 18:47 | מאת: מרי

לרופא שלום! אחותי בת 59 בצעה אולטרסאונד בבטן עליונה וגילו לה ששלפוחית השתן בקיבולת גדולה שני דיורטיקולה בגודל עד 21 מ"מ מימין ומשמאל דיורטיקולה קטן מה המשמעות . ומה פירוש המילה דיורטיקולה? והאם מתן תכיפות בשתן נובע מכך ? והאם זה לא מסוכן ומה ניתן לעשות מודה לך מראש על תשובתך אם אפשר דחוף כי אחותי בלחץ תודה

28/10/2011 | 10:16 | מאת:

למרי שלום. דיברטיקולה הינה כיס קטן הנותר בדופן השלפוחית בשל חולשת שרירי השלפוחית. המצב שציינת אינו מדאיג, כל עוד מתן השתן תקין ואין דלקות בדרכי השתן.תכיפות מתן השתן אינו נובע מכך.