צניחת שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

19/11/2012 | 13:25 | מאת: תיקי

דר' שמעון גינת שלום עברתי לידת מלקחיים לפני שנתיים וחצי ולצערי יש לי צניחה של השלפוחית, אני בטיפול פיזיוטרפי (אובחן כדרגה 2), אך המצב הולך ומידרדר, למרות שאני מקפידה על התרגילים ואני שוקלת לעבור ניתוח. אני חברה בקופ"ח מכבי ואינני יודעת איך לבחור רופא שיכול לעזור במצבי. אשמח לכל עצה שאוכל לקבל בנושא. תודה, תיקי

19/11/2012 | 14:07 | מאת:

בכדי להעריך את מידת הצניחה ובהתאם לכך להתאים לך את הטיפול המיטבי עבורך אישית, יש צורך בבדיקתך. קיימות צורות טיפול שונות בהתאם לגיל האישה, הציפיות שלה, רצון האישה בפיריון עתידי וכו'. מסיבה זו, לא ניתן לכתוב כאן את צורת הטיפול המתאימה לך ללא כל הערכה ובדיקה. רצוי שמי שיבצע את הטיפול יהיה אורודגינקולוג, כי רק לו יש את הראייה המקיפה לבריאות ושלמות רצפת האגן.