מקרודטין, דלקת בדרכי השתן וגלולות פמינט

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

17/11/2012 | 14:46 | מאת: לימור

שלום, אני בת 29, בריאה בד"כ. לפני כחודש אושפזתי כתוצאה מדלקת בכליות. טופלתי דרך הוריד בזינאט ולאחר מכן במשך שלושה שבועות בכדורי צפוראקס. לפני מספר ימים הוחלפה לי האנטיביוטיקה למקרודנטין לאור עמידות החיידק E.Coli לאנטיביוטיקה הקודמת. המינון לפי החלטת האורולוג - במשך 5 ימים 4 כדורים (100 מ"ג לכדור). לאחר מכן טיפול מונע של כדור 1 ליום למשך חודשיים ואז הפניה לבדיקת שתן והמשך הערכה להמשך הטיפול אם צריך. ברצוני לשאול את השאלות הבאות - 1. ראשית, האם האנטיביוטיקה מקרודנטין תוריד יעילות של גלולות למניעת הריון מסוג פמינט במשך החודשיים שבהם אטול כדור 1 ליום? (במינון האנטיביוטיקה הגבוה אינני מעיזה אפילו לנסות). 2. שנית, עד כמה אני מדבקת והאם עדיף שעד בדיקת תרבית השתן הבאה אמנע מיחסי מין ללא קונדום במקביל לנטילת גלולות? (כלומר, האם במהלך החודשיים הקרובים כדאי להמנע או להשתמש באמצעי מניעה נוסף או שאין מה לחשוש כי דוקא הטיפול באנטיביוטיקה הופך את החודשיים הקרובים לפחות מדבקים עבור בן זוגי). תודה ובריאות לכולם!

18/11/2012 | 13:54 | מאת:

1. לא , מקרודנטין לא יקטין את יעילות הגלולות. 2. דלקת בדרכי השתן לא עוברת במגע מיני ואת לא מדבקת.