אנטיביוטיקה לדלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

21/09/2011 | 19:10 | מאת: קורל

שלום רב, עקב צריבות חריפות במתן שתן ודימום נשלחתי לתרבית שתן. במקביל קבלתי אנטיביוטיקה חד פעמית בשם מונורול. חלה הקלה בתסמינים ובינתיים התקבלו תוצאות התרבית ונמצא כי יש חיידק. הרופא רשם אופלוקסצין לשבוע. האם אני יכולה להתחיל אותה כבר עכשיו, יומיים אחרי המונורול או שעליי לחכות פרק זמן ארוך יותר בין שני סוגי האנטיביוטיקה? תודה מראש!

21/09/2011 | 19:29 | מאת:

אין כל בעיה את יכולה להתחיל את האנטיביוטיקה כעת. יש לבצע תרבית שתן חוזרת שבוע לאחר סיום האנטיביוטיקה.

21/09/2011 | 19:37 | מאת: קורל

ראיתי כי אחת מתופעות הלוואי עלולה להיות הזיות/תגובות פסיכוטיות ושזה עלול להופיע כבר אחרי נטילת מנה אחת. אולי אני קצת היסטרית אבל.... האם באמת נרשמו תופעות כאלה אצל מטופלים ואם כן כיצד תרופה זו עדיין ניתנת? ושוב - תודה!!