סטפילוקוקוס אפידרמיס

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

21/06/2012 | 10:20 | מאת: שרון

שלום ד"ר. לאחר תלונות חוזרות ונשנות על השתנה תכופה ללא ממצאים בתרבית שתן, התגלה בבדיקת שתן חוזרת החידק הנ"ל. קיבלתי מקרודנטין אולם לאחר שבוע של תרופה, שוב חזרו התסמינים. האם להחליף אנטיביוטיקה? איך מטפלים בחיידק העקשן שהרס לי את איכות השינה? תודה.

26/06/2012 | 10:26 | מאת:

החיידק הנ"ל הינו חיידק שנמצא בכל מקום על פני עור הגוף ולרוב אינו גורם לדלקת בדרכי השתן. נוכחותו בשתן לרוב נובעת מבדיקת שתן שלא נעשתה נכון. ממליץ על בדיקת שתן חוזרת עם שטיפה וניקיון טוב לפני כן.